Αφυδατωμένο δέρμα

Φυσιολογικά το δέρμα μας διασφαλίζει το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας του και προστατεύεται από την αφυδάτωση. Όμως, την περίοδο του χειμώνα, αισθανόμαστε συχνά στο δέρμα μας ξηρότητα και τραβήγματα. Αυτή η αίσθηση είναι χαρακτηριστικό του αφυδατωμένου δέρματος. Εκτός από τις έντονες καιρικές συνθήκες, το δέρμα εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης μεταξύ άλλων από κακή διατροφή, φαρμακευτικές αγωγές και λανθασμένες συνήθειες υγιεινής και φροντίδας (όπως χρήση μη κατάλληλου για το δέρμα μας καθαριστικού).

Με τα προϊόντα που θα εφαρμόσουμε στο δέρμα μας, έχουμε στόχο να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας και να επαναφέρουμε τον επιδερμικό φραγμό ώστε να διατηρηθεί η υγρασία του δέρματος.

Παράλληλα, θα πρέπει να έχουμε σωστή διατροφή με φρούτα, άφθονο νερό και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες γιατί αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και αφοπλίζουν τις ελεύθερες ρίζες. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη του σώματός μας που συμβάλλει στην σταθερότητα και ελαστικότητα του δέρματος. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται μεταξύ άλλων από τον οργανισμό μας, την υπεριώδη ακτινοβολία, την κατανάλωση αλκοόλ και ευθύνονται για το 80% της γήρανσης της επιδερμίδας. Τέλος, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε αλκοόλ και καφεΐνη με μέτρο γιατί αυτά αυξάνουν τη δερματική ξηρότητα.

Με τη χρήση των κατάλληλων για τον τύπο του δέρματός μας προϊόντων περιποίησης το δέρμα θα ξαναγίνει λαμπερό, απαλό και σφριγηλό.

Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 167, Θεσσαλονίκη

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα,Τετάρτη
8.00-14.30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή
8.00-14.00 & 16.30-21.00
Σάββατο
9.30-13.30

Λογότυπο ΕΣΠΑ 2014-2020
Created by AtMedia.gr
Close ✕

Φίλτρα

Επιλεγμένα Φίλτρα

Υποκατηγορίες

Εταιρεία

Χρώμα

Τιμή

Μέγεθος

closearrow-circle-o-downphoneellipsis-vusercartmenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram