Η τέχνη της περιποίησης - Απολέπιση προσώπου

Τα απολεπιστικά συστατικά απομακρύνουν τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιδερμίδα μας. Έτσι, η επιδερμίδα μας γίνεται λεία και λαμπερή! Αν επιλέξετε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζεται τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα σας, καθώς η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλα ή ακμή στο δέρμα. Επίσης, τα απολεπιστικά προϊόντα δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται σε τραυματισμένο δέρμα ή δέρμα που έχει υποστεί έγκαυμα. Τα απολεπιστικά συστατικά κατατάσσονται σε 2 κατηγορίες: τα χημικά απολεπιστικά και τα scrubs.

1. Χημικά απολεπιστικά

Τα χημικά απολεπιστικά περιέχουν ΑΗΑ (αλφα-υδροξυ) και ΒΗΑ (βήτα-υδροξυ) οξέα. Βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, δίνουν λάμψη στο δέρμα, βελτιώνουν την υφή και τον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου, καθαρίζουν βαθιά τους πόρους του δέρματος και βοηθούν στην ακμή και τη ξηρότητα του προσώπου. Για αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, πανάδων, δυσχρωμιών, ακμής και ξηρότητας. Τα χημικά απολεπιστικά μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τύπους δέρματος. Αναλόγα με τον τύπο του δέρματος, είναι προτιμότερα συγκεκριμένα συστατικά. Τα ΑΗΑ οξέα είναι υδατο διαλυτά οξέα. Για αυτό αν έχετε ξηρό δέρμα, συνίσταται να χρησιμοποιείται ΑΗΑ οξέα, όπως γλυκολικό οξύ. Τα ΒΗΑ οξέα είναι ελαιο διαλυτά οξέα και αν έχετε λιπαρό δέρμα συνίσταται να χρησιμοποιείται ΒΗΑ οξέα, όπως σαλικυλικό οξύ. Υπάρχουν και προιόντα που συνδυάζουν τα ΑΗΑ και ΒΗΑ οξέα και προτείνονται για κανονικό και μεικτό δέρμα.

2. Scrubs

Τα scrubs αναφέρονται συχνά και ως φυσικά απολεπιστικά. Περιέχουν μικροκόκκους που μπορούν και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μέσω των κυκλικών κινήσεων που τα εφαρμόζουμε. Η αποτελεσματικότητα του scrub εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια των κυκλικών κινήσεων εφαρογής τους. Αντίθετα, η αποτελεσματικότητα των χημικών απολεπιστικών δεν εξαρτάται από τον τρόπο εφαρμογής τους. Εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τα φυσικά απολεπιστικά βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Προτείνεται να χρησιμοποιούνται μέχρι 2 φορές την εβδομάδα και να μην εφαρμόζονται σε ευαίσθητο δέρμα ή σε δέρμα με ακμή. Επίσης, όταν εφαρμόζουμε τα scrubs πρέπει να μην κάνουμε κυκλικές κινήσεις με μεγάλη ένταση γιατί μπορεί να απομακρύνουμε και τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν την επιδερμίδα μας και να προκληθούν μικρές σχισμές στο δέρμα μας.

Τα χημικά ή φυσικά απολεπιστικά περιέχονται σε καθαριστικά προσώπου, μάσκες προσώπου, απολεπιστικές κρέμες προσώπου και σε toner. Ως μάσκες ή απολεπιστικές κρέμες προσώπου, προτείνεται να χρησιμοποιούνται το βράδυ. Μετά την εφαρμογή του απολεπιστικού προϊόντος είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αμέσως την κρέμα προσώπου σας ώστε το δέρμα σας να μην αφυδατωθεί.

Εκτός από τα απολεπιστικά προϊόντα προσώπου, υπάρχουν και τα απολεπιστικά προϊόντα σώματος, τα οποία περιέχουν συνήθως κόκκους ζάχαρης ή αλατιού. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στις σκληρές περιοχές του δέρματος, όπως αγκώνες, γόνατα και πέλματα. Στις περιοχές του σώματος με τάση ακμής, όπως η πλάτη και το στήθος, μπορείτε να εφαρμόζεται τα απολεπιστικά προϊόντα προσώπου που είναι κατάλληλα για το δέρμα με τάση ακμής.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση αναφορικά με το ποιο προϊόν απολέπισης είναι καλύτερο για εσάς, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2310311946 ή με τη φόρμα επικοινωνίας ή με μήνυμα στο Facebook!

Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 167, Θεσσαλονίκη

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα,Τετάρτη
8.00-14.30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή
8.00-14.00 & 16.30-21.00
Σάββατο
9.30-13.30

Λογότυπο ΕΣΠΑ 2014-2020
Created by AtMedia.gr
Close ✕

Φίλτρα

Επιλεγμένα Φίλτρα

Υποκατηγορίες

Εταιρεία

Χρώμα

Τιμή

Μέγεθος

closearrow-circle-o-downphoneellipsis-vusercartmenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram