Η τέχνη της περιποίησης - Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρώτο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας! Απομακρύνονται το μακιγιάζ, τα νεκρά κύτταρα, τα μικρόβια και ο ιδρώτας. Έτσι επιτρέπουμε στο δέρμα μας να αναπνεύσει, να ανανεωθεί και να δεχθεί καλύτερα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης όπως toner, οροί και κρέμες προσώπου, τα οποία θα δράσουν πιο αποτελεσματικά.
Καθώς οι εταιρείες προσφέρουν πολλά διαφορετικά καθαριστικά προσώπου, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτούμε και να επιλέξουμε ένα καθαριστικό που δεν ταιριάζει στο δέρμα μας. Παρακάτω θα βρείτε τις πληροφορίες για τις κατηγορίες καθαριστικών που κυκλοφορούν και σε ποιο τύπος δέρματος ταιριάζουν. Αν έχετε κανονικό δέρμα μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες, αλλά να προσέξετε να μην περιέχουν κάποιο συστατικό που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

1. Καθαριστικό gel

Τα καθαριστικά gel έχουν gel υφή. Είναι κατάλληλα για βαθύ καθαρισμό, την απόφραξη των πόρων του προσώπου και την απόμακρυνση της περίσσειας λιπαρότητας. Κάποια καθαριστικά gel έχουν και απολεπιστικές ιδιότητες (π.χ. περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή ρετινόλη) και είναι κατάλληλα και για δέρματα με ακμή.

Ιδανικά για: Λιπαρό/Μεικτό δέρμα

2. Αφρός καθαρισμού

Οι αφροί καθαρισμού έχουν απαλή, αφρώδη υφή. Απομακρύνουν την περίσσεια λιπαρότητα με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως τα καθαριστικά gel. Επίσης, απομακρύνουν τους ρύπους από τους πόρους του δέρματος.

Ιδανικά για: Λιπαρό/Μεικτό δέρμα

3. Κρέμα καθαρισμού - γαλάκτωμα

Οι κρέμες καθαρισμού - γαλακτώματα έχουν κρεμώδη υφή και περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως φυτικά έλαια και γλυκερίνη. Καθαρίζουν το πρόσωπο μας χωρίς να απομακρύνουν τα ενυδατικά συστατικά του προσώπου μας.

Ιδανικά για: Ξηρό/Ευαίσθητο δέρμα

4. Miceller νερό καθαρισμού

Το miceller νερό καθαρισμού είναι ενυδατικό νερό καθαρισμού με τα micelle (μικύλλια), τα οποία είναι πολύ μικρά σφαιρίδια σαν φυσαλίδες που απομακρύνουν σμήγμα και μακιγιάζ. Εφαρμόζονται σε στεγνό δέρμα με βαμβάκι και δεν χρειάζονται ξέβγαλμα.

Ιδανικά για: Ξηρό/Ευαίσθητο δέρμα

5. Καθαριστικό λάδι

Το καθαριστικό λάδι είναι κατάλληλο για απομάκρυνση των ρύπων, της περίσσειας λιπαρότητας και του αδιάβροχου μακιγιάζ από τους πόρους του προσώπου μας χωρίς να ξηραίνει το δέρμα μας. Εφαρμόζεται σε στεγνό δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια προσθέτουμε με τα δάχτυλα των χεριών μας μικρή ποσότητα νερού και συνεχίζουμε το μασάζ και μετά ξεπλένουμε με νερό.

Ιδανικά για: Τους περισσότερους τύπους δέρματος

6. Μπάρες καθαρισμού

Οι μπάρες καθαρισμού περιέχουν λίγο ή καθόλου σαπούνι και ενυδατικά συστατικά όπως φυτικά έλαια ή γλυκερίνη.

Ιδανικά για: Λιπαρό/Μεικτό δέρμα

Υπάρχουν και κάποιες παθήσεις του δέρματος, όπως ατοπική δερματίτιδα και ροδόχρους νόσος, στις οποίες η επιλογή του καθαριστικού είναι πολύ σημαντική. Παρακάτω θα δείτε τί προτείνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Συνιστάται και η επικοινωνία με δερματολόγο για να γίνει διάγνωση της πάθησης του δέρματος.

Ακμή

Η ακμή είναι μία χρόνια πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στην εφηβική ηλικία. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη συχνότητα και στις ενήλικες γυναίκες. Εμφανίζεται στο πρόσωπο και το σώμα. Τα συμπτώματα είναι συνήθως βλατίδες (μικρά κόκκινα σπυράκια), φλύκταινες (σπυράκια με πύον), λευκά ή μαύρα στίγματα, κοκκινίλα γύρω από τα σπυράκια, κύστεις και ουλές. Το καθαριστικό για το δέρμα με ακμή και το δέρμα με τάση για ακμή θα πρέπει να απομακρύνει ήπια τους ρύπους, τον ιδρώτα και την περίσσεια λιπαρότητα χωρίς να ερεθίζει ή να ξηραίνει το δέρμα. Το ιδανικό καθαριστικό θα πρέπει να είναι μη φαγεσωρογόνο, να μην προκαλεί ακμή, μη ερεθιστικό και μη αλλεργιογόνο. Το δέρμα με ακμή δεν θα πρέπει να πλένεται πολλές φορές μέσα στη μέρα με νερό και σαπούνι και δεν θα πρέπει να καθαρίζεται με scrub. Στο δέρμα με ακμή συστήνονται καθαριστικά gel χωρίς λιπίδια και με στυπτικές ιδιότητες. Η φαρμακευτική αγωγή κατά της ακμής προκαλεί έντονη ξηρότητα στο δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε ήπια καθαριστικά.

Ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματιτίδα είναι μία περίπλοκη κατάσταση του δέρματος και χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις. Τα συμπτώματα είναι συνήθως έντονη ξηρότητα, κοκκινίλα, κνησμός και φυσαλίδες. Η ατοπική δερματίτιδα επιδεινώνεται από διάφορους παράγοντες, όπως ερεθιστικούς παράγοντες (σαπούνια, καθαριστικά και απολυμαντικά), μικροοργανισμούς (Staphylococcus aureus, ιούς και δερματόφυτα), αλλεργιογόνα, εποχικές αλλαγές και ψυχογενετικούς παράγοντες. Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Καθώς τα σαπούνια ερεθίζουν το δέρμα, συστήνεται η χρήση ήπιων συνθετικών καθαριστικών χωρίς σαπούνι για το καθαρισμό του δέρματος.

Ροδόχρους νόσος

Η ροδόχρους νόσος είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος. Εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο και χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες εξάρσεις και υφέσεις. Κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η συχνή έξαψη (παροδική κοκκινίλα), η μόνιμη και επίμονη κοκκινίλα, βλατίδες (μικρά κόκκινα σπυράκια), φλύκταινες (σπυράκια με πύον) ή ευρυαγγείες. Η ροδόχρους νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε ηλικιακό φάσμα, είναι όμως συχνότερη ανάμεσα στα 30 και 50 έτη. Είναι επίσης συχνότερη στις γυναίκες από τους άντρες. Το δέρμα είναι ευαίσθητο σε ερεθιστικούς παράγοντες και προτείνεται ο καθαρισμός με πολύ ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι, αλκοόλη και στυπτικές ιδιότητες.

Δερματίτιδα λόγω θεραπειών με ρετινοειδή ή ευαισθησία δέρματος λόγω χημικού peeling

Τα ρετινοειδή εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα μας κατόπιν σύστασης γιατρού για να αντιμετωπιστούν διάφορες δερματικές καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της αγωγής, το δέρμα μπορεί να γίνεται ευαίσθητο και να ερεθίζεται εύκολα. Συνιστάται η χρήση ήπιων ενυδατικών συστατικών, τα οποία βρίσκονται σε καθαριστικά χωρίς λιπίδια.
Το χημικό peeling είναι μία αισθητική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της φωτογήρανσης, των ρυτίδων, των πανάδων και των ουλών. Προκαλείται ελεγχόμενος τραυματισμός στο δέρμα μας ώστε το νέο δέρμα που θα δημιουργηθεί να έχει βελτιωμένη εμφάνιση. Το δέρμα είναι ευάλωτο μετά το χημικό peeling και συνιστάται η χρήση ήπιων καθαριστικών για να μην το ερεθίσουν.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση αναφορικά με το ποιο καθαριστικό είναι καλύτερο για εσάς, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2310311946 ή με τη φόρμα επικοινωνίας ή με μήνυμα στο Facebook!

Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 167, Θεσσαλονίκη

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα,Τετάρτη
8.00-14.30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή
8.00-14.00 & 16.30-21.00
Σάββατο
9.30-13.30

Λογότυπο ΕΣΠΑ 2014-2020
Created by AtMedia.gr
Close ✕

Φίλτρα

Επιλεγμένα Φίλτρα

Υποκατηγορίες

Εταιρεία

Χρώμα

Τιμή

Μέγεθος

closearrow-circle-o-downphoneellipsis-vusercartmenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram